30 Σεπτεμβρίου, 2024

Κορωνοϊός: Ένας ακόμα νεκρός – Κατέληξε 82χρόνος από τον Εχίνο

Ένα ακόμα θύμα του κορονοϊού καταγράφει η χώρα μας, καθώς ένα 82χρονος είναι πλέον ο 184ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως ο άνδρας έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής ύστερα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ο άνδρας ήταν από τον Εχίνο της Ξάνθης όπου υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορονοϊού, ενώ πριν λίγες μέρες η περιοχή μπήκε και πάλι σε καραντίνα.

3.121 τα συνολικά κρούσματα στη χώρα

Κατά την ανακοίνωση της Κυριακής, ανακοινώθηκε πως συνολικά υπάρχουν 9 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3121, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες. 694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανησυχία για διασπορά του κορονοϊού, από φαινόμενα συνωστισμού στη χώρα

Ανησυχία για ενδεχόμενη διασπορά του κορονοϊού προκαλούν τα νέα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται σε νυχτερινά μαγαζιά, αλλά και τα αυτοσχέδια πάρτι στα οποία συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.

Μετά το λουκέτο που επιβλήθηκε σε πέντε νυχτερινά κέντρα σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού σε αυτοσχέδιο πάρτι στο ΑΠΘ καθώς από βίντεο που κυκλοφόρησε προκύπτει ότι οι φοιτητές δεν τήρησαν κανένα μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό. Το πάρτι, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, έγινε έπειτα από κάλεσμα στο Facebook και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την ίδια ώρα, ανοίγουν οι πύλες της χώρας μας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα για επιστροφή στις διεθνής πτήσεις από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την Covid 19.

Αφήστε μια απάντηση