29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σακελλαροπούλου: Είναι σήμερα μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος

Σακελλαροπούλου: Είναι σήμερα μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Άστρος Κυνουρίας, για τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης.

Η κα. Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Είναι σήμερα μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος και τη συμβολή του στην Επανάσταση του 1821. Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τον Απρίλιο του 1823, διακήρυξε πανηγυρικά την πίστη των Ελλήνων στην ανεξαρτησία και τη συνέχιση του Αγώνα με κάθε θυσία. 

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης και μετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές.
Παρόντες κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Άστρος Κυνουρίας ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης δηλώσεις πραγματοποίησε δηλώσεις και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας ότι «Είναι παράδειγμα και δίδαγμα η Εθνοσυνέλευση ότι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι στις δυσκολίες για να ξεπερνάμε προβλήματα». 

Αφήστε μια απάντηση