29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκαντζός: «Έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821» (Βιντεο)

Σκαντζός: «Έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821» (Βιντεο)

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή τη συνέχεια της συζήτησης για τη Γνωμοδοτική Επιτροπή του 2021 η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της παράταξης του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, από τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε για υποχωρήσεις που γίνονται από την πλευρά της παράταξης του Περιφερειάρχη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα εκτός προγραμματισμού, καθυστερώντας άλλα που κρίνονται απαραίτητα, ενώ σε σχέση με το χθεσινό συμβάν έκανε λόγο για συντονισμένη ενέργεια μεταξύ των  παρατάξεων ή ατόμων της αντιπολίτευσης, καθώς αυτό «αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων» στη συνέχεια. 

«Όλο αυτό ήταν ένα πρόσχημα προκειμένου να εκμεταλλευτούν το ζήτημα που ενδεχομένως έχει προκύψει με την κυρία Σπυριδάκου», υπογραμμισε ο κ. Σκαντζός, ενώ θέλησε να διευκρινίσει το γεγονός ότι η αποχώρηση της περιφερειακής αρχής από το Συμβούλιο, αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο θέμα και όχι οποιοδήποτε άλλο, μη απαγορεύοντας ωστόσο στα υπόλοιπα μέλη να προχωρήσουν στη συζήτησή του.

Επιπλέον, σχολιασε και τον χαρακτηρισμό «αντιδημοκρατικός» που προσάφθηκε στον κύριο Νίκα, ενώ με τα λεγόμενά του τόνισε τα εξής, «εδώ υπάρχουν σκοπιμότητες, αυτό είναι ξεκάθαρο. 

Κλείνοντας, δήλωσε πως σήμερα υποβάλλεται ηλεκτρονικά η ένταξη του έργου του Ξηροπηγάδου στο ΕΣΠΑ.

Δείτε το σχετικό βιντεο: 

Αφήστε μια απάντηση