29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρίπολη: 300 ηλικιωμένοι θα εφοδιαστούν με έξυπνες ιατρικές συσκευές (Bιντεο)

Τρίπολη: 300 ηλικιωμένοι θα εφοδιαστούν με έξυπνες ιατρικές συσκευές (Bιντεο)

Ο Δήμος Τρίπολης εντάχθηκε στην πιλοτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Έργου «Smart Bear», στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON. 

Πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό ερευνητικό έργο, στο οποίο θα ενταχθούν 5.100 πολίτες, ηλικίας 65 ετών και άνω, από 6 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, στο οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει με 300 πολίτες. 

Σκοπός του έργου είναι η συνεχής συλλογή δεδομένων υγείας από τη ζωή ανθρώπων αυτής της ηλικίας, τα οποία θα συγκεντρώνονται, θα αναλύονται και θα οδηγούν σε προσωποποιημένες παρεμβάσεις που προάγουν την υγιή γήρανση .

Στον Δήμο Τρίπολης, 300 ηλικιωμένοι δημότες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα εφοδιαστούν με έξυπνες ιατρικές συσκευές, όπως έξυπνο πιεσόμετρο, έξυπνο κινητό, έξυπνο οξύμετρο και έξυπνη ζυγαριά. 

Το έργο αφορά στον ενεργό και υγιούς γήρανσης πληθυσμό της Ευρώπης με προκλήσεις υγείας, με σκοπό την συλλογή και ανάλυση δεδομένων που απαιτούνται, για να τους προσφερθούν από την πλατφόρμα εξατομικευμένες παρεμβάσεις που προωθούν την υγιή διαβίωση.

Δείτε το σχετικό βιντεο:

Αφήστε μια απάντηση